Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Modni kreator

Bivši igrač Olimpica danas oblači Džeku, Mbappea, Rakitića…

vedran ješe bivši igrač olimpica
vedran jese

Supruga je prva počela. Evo skoro tri godine sam u tom poslu. Zadovoljan sam, dobro nam ide i rastemo iz dana u dan, kaže Vedran Ješe

Mnogi će se sjetiti još iz vremena dok je nosio dres sarajevskog Olimpika i Širokog Brijega. Danas 37-godišnji defanzivac Vedran Ješe nosi dres Primorca iz Biograda.

Sa suprugom Martinom je prije nekoliko godina pokrenuo i vlastitu modnu marku Cataleya koju nose najpoznatije svjetski sportisti poput Kyliana Mbappea, Ivana Rakitića, Radamela Falcaa… piše 100posto.hr.

Supruga prva počela

“Imam sportski asortiman: kratke hlače i majice za ljeto, trenirke i razne majice za zimu. Cijeli život sam volio modu, a oduvijek sam mrzio traperice. Stvarno ih ne volim, a ako i imam traperice imam ih od pamuka ili napravljene od trenirke, kao lažne traperice. Uvijek sam htio napraviti nešto da bude ugodno za nositi, a da bude i ugodno oku. Supruga je prva počela. Bili smo vani, pa je ona to htjela napraviti, pa smo dobili djecu, pa čekaj da se vratimo, pa ćemo ovako, onako…”, kaže Ješe i dodaje:

“Onda je ona krenula i kako je krenula, tako sam i ja dobio inspiraciju da krenem. Okušao sam se u tom muškom dijelu, napravio sam prvu kolekciju da vidim kako će ići i eto, dobro je krenulo. Evo skoro tri godine sam u tom poslu. Zadovoljan sam, dobro nam ide i rastemo iz dana u dan”, kazao je Ješe.

Posao je podijeljen, kaže Vedran Ješe.

“Žena radi svoj ženski dio, a ja muški. Ona mi malo pomaže, ali sve radimo sami. Nemamo pomoć sa strane. Nemamo zaposlenih koji bi se brinuli o tome kao veliki, ali uživamo u tome. To i je poanta svega, to stvaranje, a onda kada to dođe i na police i ljudima se svidi, onda je to konačna satisfakcija. Ja šivam u Zagrebu, a supruga u Zadru. Hrvatski brend, hrvatski pokretači toga svega. To je to, mala zemlja za velike stvari. Pokušavamo se probiti na svjetsko tržište i ide nam dobro”, kaže Banjalučanin.

A da se brend bivšeg fudbaler Olimpika probija na svjetsko tržište pokazuju i brojni svjetski poznati nogometaši poput Mbappea, Falcaa, Subašića, Perišića, Pašalića, Rakitića, Ćorića, Džeke, Begovića i drugih koji s ponosom nose Ješin brend.

Za sve to “kriv je” Subašić

“Puno mi je pomogao Subašić s kojim sam prijatelj i od početka sam u kontaktu s njim. Krenuli smo od ljudi koje sam ja znao od prije i onih koje je on znao od prije i sada, ali jako je teško. Teško je dobiti tog igrača da ti pošalje sliku zato što su oni svi manje, više vezani tim milionskim ugovorima s velikim firmama. Nije lako dobiti nekoga da se obuče u tvoj brend, da stavi sliku na svoju stranicu ili ti je pošalje. Meni Subašić pošalje sliku tog Mbappea dok je još bio kod njega u Monacu ili Falcaa. Kaže mi i da nose moje trenirke i onda mi je to još veća satisfakcija. No, kažem, teško je jako zato što su vezani tim ugovorima”, kaže Ješe pa dodaje:

“Rakitić je stavio na svoju stranicu i zvali su ga iz Adidasa za sat vremena da sliku ukloni. Nastao je problem jer sam ja kao neka konkurencija njima. Ne vidim se tako, ali oni to tako gledaju. No, to je neki moj način reklamiranja i cijelu priču sam bazirao na tome”, kazao je Vedran Ješe.