Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savjetnička uloga

Bivši igrač Želje na Poljudu: Prije 30 godina debitovao sam ovdje kao igrač

stanic

Znam da se sve gleda kroz konotacije Dinama, ali bio sam i u Chelseaju, Parmi, petnaest godina u Želji…

U splitskom Hajduku su najavili velike promjene koje su se, nakon što je na Poljudu odrađena utakmica 19. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Istra (pobjeda 2:1), dogodile dolaskom u klub Maria Stanića, igrača koji je svoju karijeru započeo na Grbavici u dresu Želju, kao savjetnika predsjednika i sportskog direktora kluba.

“Imamo jasnu viziju koja se poklapa s razmišljanjima predsjednika. Hajduk se nalazi na prekretnici, ili će nastaviti pratiti tržište ili se okrenuti sebi. Volio bih biti dio politike kluba koja ne prati politiku nego je stvara. Malo ljudi zna, prije 30 godina debitovao sam ovdje kao igrač. Nije lako biti igrač Hajduka, tu su veliki pritisci i najveći gušt. Kratak je put od raja do pakla. I ovdje nema čistilišta”, kazao je u uvodu Mario Stanić.

Na pitanje je li Igor Tudor novi trener Hajduka, Stanić je rekao:

“Znao sam da će te me to pitati. Odluke neće biti ishitrene, nego treba gledati širu sliku. Ova publika ja zahtjevna i ja sam toga svjestan. Puno je faktora o mogućem otpustu trenera, a naravno prvo treba razgovarati s gospodinom Burićem”, kazao je oprezno Stanić, koji je insistirao da s njim u klub dođe malo poznati Ivan Kepčija, kao sportski direktor kluba.

“Istina je da sam insistirao na Ivanu. Prva ideja je bila da ovdje budem sportski direktor. Odabrao sam čovjeka koji može dati dodatnu vrijednost Hajduku. Odabrao sam kvalitetu i kad idete u fajt, idete s pravim ljudima. On je u toj branši puno kvalitetniji bolji od mene i odradit će taj posao na pravi način”, dodao je Stanić.

Obojica se se dotakla i dominacije Dinama za koji su jedan dio karijere bili vezani:

“Dinamo je bio etapa u mom životu i to je poglavlje završeno. Znam da se sve gleda kroz konotacije Dinama, ali bio sam i u Chelseaju, Parmi, petnaest godina u Želji… Naša je ideja da se ne zamaramo Dinamom, nego nama samima. To je naša želja i vizija. Znate, sve je proces. Nisam došao do ‘Liga petice’ preko noći. Najvažnije je imati holistički pristup. Pokušat ćemo se bazirati na temeljima Hajduka koji su ranije doneseni. Nećemo ludovati na tržištu. Ako se nešto može dobiti kvalitetno, onda da, ali fokus je na nama i omladinskom pogonu”, kazao je Stanić.