Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zablon amanaka

Bivši igrač Želje pronađen mrtav: “Svi smo u šoku, bio je zdrav”

amanaka

Kada su se zaputili prema njegovom domu, tamo su doživjeli šok

Tragične vijesti stižu iz Kenije gdje je nekadašnji defanzivac Željezničara Zablon Amanaka pronađen mrtav u svom domu.

Tamošnji mediji navode kako je Amanaka navodno preminuo nakon infarkta, a sve je postalo sumnjivo još prije tri dana kada se nije javljao na telefon.

Bilo je to dovoljno da se prijatelji i obitelj ozbiljno zabrinu, a kada su se zaputili prema njegovom domu, tamo su doživjeli šok.

– Nismo sigurno kada je tačno preminuo. Znali smo često razgovarati, ali nisam ga tri dana mogao dobiti na telefon. I prijatelji su također rekli kako nisu mogli doći u kontakt s njim neko vrijeme. Svi smo u šoku, pogotovo jer znamo da je bio zdrav. Nije imao nikakvih problema – rekao je njegov brat James Baraze.

Amanaka je preminuo u 45. godini, a kada je u pitanju ekipa Željezničara, za nju je igrao dvije godine, od 2004. do 2006.

Također valja istaći kako je bio i reprezentativac Kenije, ali nogometna karijera bila mu je skromna. Nakon Želje karijeru je nastavio u klubovima sa Sejšela i rodne Kenije.

Nakon ove šokantne vijesti bivši klubovi u Keniji najavili su se da će otvoriti račun gdje će ljudi moći uplatiti sredstva za njegov posljednji ispraćaj. Bio je otac troje djece, a bit će sahranjen u okrugu Vihiga u zapadnoj regiji.