Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši kapiten Slobode nije birao riječi o vodstvu kluba: “Tatini sinovi, gadni ste i odvratni”

Foto: FK Sloboda
Perica Ivetić

“Gadni ste i odvratni, u vašem gradu vas niko ne može gledati očima uništili ste omladinski pogon i sve što ste mogli od Slobode napravili klub sa kojim se svi sprdaju i podsmijavaju u državi”

Perica Ivetić, nekadašnji kapiten tuzlanske Slobode, oglasio se nakon što je klub ispao iz Premijer lige BiH.

Ivetić, koji je dugi niz godina nosio crveno-crni dres i to u dva navrata, čiji je bio i kapiten, kazao je kako je znao da aktuelno rukovodstvo ne može napraviti pomak u organiziranju kluba, te da su to gubitnici, luzeri i tatini sinovi.

“Poštovani vjerni simpatizeri Slobode još prije četiri godine kad sam otišao iz kluba rekao sam za ove ‘ljude’ da nikad ništa neće napraviti i da neće Slobodu podići na veći nivo i napraviti pomak u radu i funkcionisanju kluba… od silnih obećanja i svega ništa nije bilo.

Otjerani igrači

Otjerali ste sve igrače koji su imali karakter (ostavili one s kojima možete kako hoćete) i ljude koji su mislili svojom glavom a dovodili ste svoje poslušnike i miševe kojima ste mogli upravljati za šaku maraka. Sad živite s tim, ovo je vaš poraz, a ne Slobode. Jer klub će biti i postojati, a vi ste upisani kao gubitnici i luzeri tatini sinovi – nesposobnjakovići kojima ništa nije sveto i bitno osim ličnog interesa, da napravite koju zgradu i da uđete u Savez i dobijete neku funkciju. Da zadovoljite svoj ego jer ste kompleksaši i levati…”

“Riješiti se svih Vas koji volite Slobodu do zadnje marke i koju muzete godinama. Gadni ste i odvratni, u vašem gradu vas niko ne može gledati očima uništili ste omladinski pogon i sve sto ste mogli od Slobode napravili klub sa kojim se svi sprdaju i podsmijavaju u državi”.

Klub je bolestan

Ivetić dalje navodi kako je Sloboda oboljela, te klub treba da se liječi.

“Klub je bolestan i bolesnik treba da se liječi i da se oslobodih svih omči, čvorova, lanaca i katanaca koje ima i koji svakodnevno vršljaju oko kluba i u klubu. Ponavljam, ovo nije loše i ovo nije poraz. Ovo može biti dobro da svi Vi napokon shvatite da nije klub vasa pr…a i da možete raditi šta hoćete. Ispala je Olimpija pa se vratila jača i bolja, ispao je Velež pa se vratio jači i bolji. Tako će i Sloboda daće Bog, ali sa boljim ljudima, poštenijim i ljudima koji imaju obraz, čast, manire i sposobnost da vode klub kao što je Sloboda” napisao je Ivetić.