Bivši napadač Bayerna nova meta Borussije

gomez

Nakon što su na samom početku ovoljetnog prijelaznog roka ostali bez glavnih igrača, Matsa Hummelsa i Ilkaya Gündogana, koje im je preoteo Bayern München, odnosno Manchester City, čelnici Borussije Dortmund rekli su stop rasprodaji i krenuli su u ofenzivu.

Potrošivši oko 115 miliona eura dosad, izgleda kako novac ne predstavlja velike probleme za sastavljanje tima u Dortmundu.

Njemački klub već je ranije potpisao Jannika Bandowskog, Mikela Merina, Emrea Mora, Marca Bartru, Raphaëla Guerreira, Sebastiana Rodea, Ousmanea Dembelea, Marija Götzea i Andréa Schürrlea, a izgleda kako se još ne planiraju zaustaviti.

Prema pisanju turskih medija, napadač Fiorentine i njemački reprezentativac, Mario Gómez, ne planira ostati u turskom Bešiktašu nakon sezone provedene na posudbi u istoimenom klubu, već je dao zeleno svjetlo klubu iz Vestfalije kako se želi vratiti u rodnu domovinu, tačnije u njihov klub.

Uistinu izgleda kako se Borussia Dortmund ovo ljeto ne šali, a treneru Thomasu Tuchelu preostalo je da svoje novopridošle zvijezde ukomponira u tim koji će barem malo zabrinuti goropadnu bavarsku družinu.