Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši nogometaš Celtica i Ajaxa optužen za pokušaj ubistva

evander sno

Dvadesetosmogodišnji holandski nogometaš Evander Sno, bivši član Ajaxa i škotskog Celtica, optužen je za ubistvo, javlja holandski medij NOS.

Suđenje Snou zbog napada na dva muškarca 2013. godine će započeti sljedeće sedmice. Nogometaš je priznao da je došlo do obračuna, ali i istaknuo da nije bilo nikakvog pokušaja ubistva, već da se radilo o običnoj tučnjavi.

Ali, pred njim su ozbiljne optužbe jer tužilaštvo pokušava dokazati da je on dvojicu muškaraca udarao nogama u glavu dok su ležali na podu.

Sno je, inače, svojedobno glasio za velikog talenta, ali svoj potencijal nikada nije uspio ispuniti. Pogotovo se nije istaknuo u škotskom Celticu, čiji ga navijači smatraju jednim od najgorih igrača koji su ikada nosili dres njihovog voljenog kluba.

Na Snoovu karijeru uticali su i zdravstveni problemi koji su ga pogodili. 2010. godine je doživio infarkt za vijeme utakmice Celticove rezervne ekipe, a dvije godine kasnije, kada je bio igrač NEC-a, doživio je još jedan infarkt tokom utakmice.

Tokom karijere, osim Celtica i Ajaxa, bio je član više poznatih klubova u Holandiji poput Feyenoorda, Bristol Citya, RKC-a, NEC-a, Westerloa i ADO Den Haaga.