Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Andre Wisdom

Bivši nogometaš Liverpoola izboden i opljačkan, policija istražuje napad

Andre Wisdom

U ponedjeljak je bio u posjeti porodici u liverpulskoj četvrti Toxteth, a kada je izlazio iz kuće i išao prema svom vozilu dogodio se napad u kojem je Wisdom ozlijeđen pa prebačen u bolnicu

Igrač iz omladinske škole Liverpoola, a danas stoper Derby Countyja u engleskom Championshipu, Andre Wisdom (27), napadnut je nožem, izboden i opljačkan ispred kuće svog bliskog rođaka u Liverpoolu.

Wisdom je prije dva dana igrao za Ramse u pobjedi nad Readingom 2-1. U ponedjeljak je bio u posjeti porodici u liverpulskoj četvrti Toxteth, a kada je izlazio iz kuće i išao prema svom vozilu dogodio se napad u kojem je Wisdom ozlijeđen pa prebačen u bolnicu.

Iz kluba su obavijestili kako je njihov igrač ‘bio žrtva ničim isprovociranog napada i pljačke’, a iz bolnice izvještavaju da je Wisdom u ‘stabilnom stanju’, ne navodeći dodatne okolnosti ni napada, ni stepen povreda.

– Policija Merseysidea istražuje napad, a klub čini sve da bude uz Andrea i njegovu porodicu. Kako je porodica sada najpotrebniji mir ne treba očekivati daljnje obavijesti za javnost, izuzev onih policijskih i eventualno liječničkih – poručili su iz Derby Countyja.

Wisdom je, osim u Liverpoolu i Derbyju u kojem igra već treću sezonu, po jednu godinu igrao i u Norwichu te RB Salzburgu.