Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pape Diouf

Bivši predsjednik Marseillea preminuo od koronavirusa

pape-diouf

Diouf je postao prva žrtva globalne pandemije koronavirusa u Senegalu

Pape Diouf, bivši predsjednik Fudbalskog kluba Olympique Marseillea preminuo je u Dakaru u 68. godini od posljedica zaraze novim koronavirusom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Marseille je na Twitteru objavio tužnu vijest o smrti bivšeg predsjednika koji je bio na čelu kluba u periodu od 2005. do 2009. godine.

“S velikom tugom Olympique Marseille je primio vijest o smrti Pape Dioufa. On će zauvijek ostati u srcu Marseillea kao jedan od velikih graditelja u istoriji kluba. Izražavamo iskreno saučešće njegovoj porodici i bližnjima“, objavili su iz francuskog kluba u utorak kasno uvečer.

Diouf je postao prva žrtva globalne pandemije koronavirusa u Senegalu.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 42.300 ljudi, a potvrđeno je preko 860.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 180 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 175.000 ljudi.