Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tino Sven Sušić

Bivši reprezentativac BiH našao peti klub u tri godine, evo gdje će igrati

tino-sven-susic

Potpisao je ugovor do kraja sezone

Tino Sven Sušić (27) od 2012. do 2016. bio je ključni igrač Hajduka, za koji je odigrao 134 utakmice, postigao 27 golova i namjestio 23. Tako je postao i reprezentativac BiH te učesnik prvog SP-a za svoju zemlju.

U posljednjoj sezoni među Bilima, kojom je uz odštetu od dva miliona eura izborio transfer u Genk, bio je i najbolji igrač HNL-a.

Ali plemeniti veznjak odličnog pasa i udarca, kojem obavezna igra nije jača strana, nije se zatim snašao u Genku, Maccabiju iz Tel Aviva te Antwerpenu.

Konačno mu je krenulo prošle sezone u nizozemskom Venlu, za koji je igrao jako dobro. Ali usprkos tome što je za taj klub odigrao 25 utakmica i postigao pet golova, ljetos je raskinuo ugovor te sve do sada bio bez angažmana.

Upravo ga je angažirao austrijski prvoligaš Hartberg, s kojim je potpisao do kraja sezone. Klub koji nakon 10 kola drži šesto mjesto austrijske lige pohvalio se novim igračem.

“Ranije smo bili sve dogovorili s drugim igračem, ali kada se pojavila opcija da potpišemo ugovor sa Sušićem nismo mogli propustiti priliku da dovedemo tako kvalitetnog igrača”, izjavio je sportski direktor Erich Korherr.