Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jerome Rothen

Bivši reprezentativac Francuske: Mbappe me užasno nervira, on je problem

mbappe-11 (1)

Čak mi je i nevjerovatno da ga je pustio da radi šta hoće i da mu je dao toliku slobodu

Francuska je i dalje prema mišljenju mnogih favorit broj 1 za osvajanje evropskog zlata, ali Galski pijetlovi u grupnoj fazi nisu baš impresionirali igrom. Pobjeda protiv Njemačke i dva remija s Mađarskom i Portugalom bili su dovoljni da se probudi sumnja u Francuskoj.

Bivši igrač Monaca i PSG-a te nekadašnji francuski reprezentativac Jerome Rothen smatra da je najveći problem Francuske preveliki ego Kyliana Mbappea.

Rothen ne spori da je mladi Francuz top igrač, ali kaže da njegova ličnost loše utiče na igru Francuske.

“Na terenu je broj 1, tu nema spora, ali često me užasno iritira. Mislim da i Didier Deschamps to više ne može podnijeti i da je to problematično. Čak mi je i nevjerovatno da ga je pustio da radi šta hoće i da mu je dao toliku slobodu. Njegov ego nema granica i to je problem od početka Eura”, kaže Rothen koji trenutno radi kao stručni komentator RMC-a.

“Očekujemo puno više od Kyliana Mbappea. Svi kažu da je najbolji igrač u Evropi. Ako je tako, onda se ne smije zadovoljiti dodavanjima Benzemi ili Griezmannu. Također, kad ste vidjeli da je izveo veličanstveno neki slobodni udarac s 25 metara? S druge strane, sjećam se onih od Griezmanna, Pogbe. Dakle, imamo igrača za lijevu i za desnu stranu. Pa što se on tamo onda gura?”, poručio je Rothen.

Liverpool se javio?!

Liverpool se javio PSG-u kako bi započeo pregovore oko transfera Kyliana Mbappea, objavila je danas madridska Marca koja tu informaciju navodi kao lošu vijest za madriski Real.

“Sprema se spektakularan transfer. Liverpool krenuo po Mbappea”, navodi Marca.

Od ranije je poznato da madridski klub traži način da ovog ljeta dovede sjajnog francuskog napadača, ali sada je jasno da je u tom pokušaju dobio i konkurenciju.

Marca navodi kako je Liverpool tek poslao prvi upit, ali i da su na Anfieldu pokrenuti svi procesi koji su potrebni da bi se finansirao takav posao.

Engleski velikan planira prodati jednog od dva ofenzivna igrača koja ima u Sadiju Maneu i Mohamedu Salahu kako bi platio dio odštete za Mbappea, ali i rasteretio budžet za plaće. Odgovor PSG-a se čeka.