Fudbal

Nakon teške bolesti

Bivši reprezentativac Irske Alan McLoughlin preminuo u 54. godini

05/05/2021
Foto: Independent.ie

Tumor na bubregu dijagnosticiran mu je 2012. i imao je uspješnu operaciju, ali McLoughlin je u martu ove godine rekao da ima karcinom koji se proširio na bubreg, zid grudnog koša i pluća

Alan McLoughlin, bivši fudbalski reprezentativac Republike Irske, preminuo je u utorak u 54. godini, javili su britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

McLoughlinu, koji je rođen u Manchesteru u martu je dijagnosticiran karcinom.

Za reprezentaciju Irske debitovao je 1990. godine i odigrao ukupno 42 utakmice. Tokom karijere, koju je u počeo u Manchester Unitedu, igrao je za mnoge engleske klubove, a najveći trag ostavio je u Portsmouthu, čiji je dres nosio od 1992. do 1999. godine.

Irski navijači McLoughlina najviše pamte po izjednačujućem golu protiv Sjeverne Irske u novembru 1993. godine, kojim se Republika Irska kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo 1994. u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tumor na bubregu dijagnosticiran mu je 2012. i imao je uspješnu operaciju, ali McLoughlin je u martu ove godine rekao da ima karcinom koji se proširio na bubreg, zid grudnog koša i pluća.

Fudbalski savez Republike Irske odao je počast McLoughlinu, koji je postigao dva gola u devetogodišnjoj reprezentativnoj karijeri i bio dio tima na svjetskim prvenstvima 1990. i 1994. godine.

“McLoughlin se hrabro borio s rakom posljednjih mjeseci. Svojom hrabrošću u nedaćama bio je primjer svima koji su ga poznavali i voljeli“, istakli su iz FS Irske.

McLoughlin je 1996. godine bio proglašen najboljim fudbalerom Republike Irske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.