Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Sport24"

Bivši ruski reprezentativac: Mislim da ne možemo igrati sa Bosnom

edin dzeko nsbih (1)

Ima li smisla insistirati na ovoj temi?

Bivši nogometaš ruske reprezentacije Diniyar Bilyaletdinov u intervjuu za ruski “Sport24” iznio je mišljenje da se prijateljska utakmica između momčadi Valerija Karpina i reprezentacije Bosne i Hercegovine možda neće održati.

Press služba Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prošle je sedmice izvijestila da će se susret odigrati 19. novembra u Sankt Peterburgu.

– U Bosni mnogi ne žele igrati s Rusijom, rekao je Bilyaletdinov.

– Boje se. Mislim da je to neprikladno za njih. Nije nas briga – ispitujemo situaciju. Mislim da ne možemo igrati s Bosnom. Utakmica se stvarno ne može odigrati, a ja sam vrlo skeptičan oko njihove odluke.

Ima li smisla insistirati na ovoj temi?

– Ako rukovodstvo Nogometnog saveza BiH da zeleno svjetlo za ovu utakmicu to je jedna priča. Ako sada počnu govoriti da im se to ne bi svidjelo, onda moramo reći: “Hvala, naći ćemo drugog.”

O prijateljskoj utakmici Rusija – BiH raspravljat će se na vanrednoj sjednici IO NSBiH koja će biti održana 10. oktobra ove godine.

Podsjećamo, FIFA i UEFA stavile su pod sankcije kompletan ruski fudbal zbog brutalne agresije koju je vojska te zemlje započela 24. februara na susjednu Ukrajinu. Niko iz Evrope ne želi igrati s Rusima, ali je NSBiH nedavno šokirao evropsku fudbalsku javnost informacijom da su prihvatili odigravanje prijateljskog meča s Rusima.