Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši selektor Argentine na klupi reprezentacije UAE

bauza

Fudbalski savez Ujedinjenih Arapskih Emirata imenovao je Edgarda Bauzu za selektora reprezentacije. Bauza je prethodno sjedio na klupi selekcije svoje domovine, Argentine, ali je zbog serije loših rezultata smijenjen 11. aprila ove godine.

Ovim potezom čelni ljudi emiratskog saveza žele povećati šanse da se njihova reprezentacija plasira na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji. Bauza će na klupi naslijediti Mahdija Alija, koji je pet godina bio selektor UAE-a. Ali je smijenjen krajem marta nakon poraza od Australije rezultatom 0:2 u kvalifikacionoj utakmici.

Tri kola prije kraja azijskih kvalifikacija za Mundijal jasno je da je pred Bauzom jako težak posao. UAE se nalazi na četvrtom mjestu kvalifikacione grupe “B“ sa četiri boda manje od Australije koja drži treću poziciju. U Rusiju će se plasirati samo prve dvije reprezentacije iz obje grupe, dok će trećeplasirane u četvrtu fazu azijskih kvalifikacija. Tamo će odigrati dva međusobna duela nakon kojih će se jedna reprezentacija plasirati u play-off, gdje će joj rival biti četvrtoplasirana selekcija iz petog kruga kvalifikacija CONCACAF zone.

Debi na klupi Ujedinjenih Arapskih Emirata argentinski trener imaće 13. juna protiv Tajlanda.