Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Robert Prosinečki

Bivši selektor BiH sastavio idealnu ekipu od igrača sa kojima je igrao

prosinecki novi selektor crne gore
FOTO: Screenshot

U idealni tim uvrstio je i legendarnog bh. fudbalera i bivšeg selektora Zmajeva Safeta Sušića, s kojim je nastupao u reprezentaciji Jugoslavije

Robert Prosinečki je dao veliki intervju za Mondo, a u njemu je naveo 11 igrača s kojima je igrao u karijeri za koje smatra da čine idealnu ekipu.

Bivši nogometaš Dinama, Crvene zvezde, Reala, Barcelone, Ovieda, Seville i brojnih drugih klubova odlučio se za fantastičnu ekipu u koju nisu mogli upasti velikani kao što su golman Reala Francisco Buyo, Zvezdini Piksi Stojković i Darko Pančev, Hugo Sanchez i Emilio Butragueno s kojima je igrao u Realu, Pep Guardiola s kojim je dijelio svlačionicu Barcelone te Davor Šuker.

Bitno je naglasiti da je nekadašnji selektor BiH ovom prilikom dobio ograničenje kako može u idealni sastav uvrstiti samo po jednog igrača iz nekog kluba ili reprezentacije gdje je igrao.

U idealni tim uvrstio je i legendarnog bh. fudbalera i bivšeg selektora Zmajeva Safeta Sušića, s kojim je nastupao u reprezentaciji Jugoslavije.

TOP 11 (4-3-3): Vedran Runje (Standard) – Cristobal Parralo (Oviedo), Fernando Hierro (Real), Slaven Bilić (Hrvatska), Robert Jarni (Jugoslavija) – Rafa Paz (Sevilla), Zvonimir Boban (Dinamo), Safet Sušić (Jugoslavija) – Ronaldo Nazario (Barcelona), Peter Crouch (Portsmouth), Dejan Savićević (Crvena zvezda). Trener: Johan Cruyff (Barcelona)