Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši selektor Hrvatske oglasio se nakon plasmana u baraž

cacic

Bivši hrvatski selektor Ante Čačić oglasio se nakon što je prije nekoliko dana smijenjen.

Slavio je, kaže, pobjedu u Kijevu i presretan je što je reprezentacija na putu prema Rusiji.

“Pokazali smo veliku odlučnost i zajedništvo. Imali smo to i prije, ali nažalost nismo imali sreće kao na utakmici u Turskoj. I na nekim drugim utakmicama smo mogli bolje proći, ali Hrvatskoj je očito suđeno da na velika takmičenja ide težim putem”, rekao je Čačić.

Njegov nasljednik Zlatko Dalić uspio je razdrmati ekipu uoči susreta s Ukrajinom, a napravio je i neke promjene u odnosu na Čačićev tim.

“Ne bih sad to previše analizirao, premalo vremena je prošlo. Ja sam odabrao te igrače, a Dalić je s njima bio samo dva, tri dana. Na najbolji način ih je uklopio i ja mu od srca čestitam”, rekao je Čačić za Sportske novosti.

“Žao mi je što neću otići s reprezentacijom u Rusiju. No, takve su bile okolnosti. Kao i uvije, srcem i dušom ću biti uz reprezentaciju, ali moram naglasiti da sam posebno sretan zbog igrača jer je ova reprezentacija primjer zajedništva. Držali smo se dvije godine, pokušalo nas se destabilizirati na razne načine, ali igrači su sve izdržali”, rekao je bivši selektor.

Ekipu je u Kijevu posjetio i bivši kapiten Darijo Srna.

“Ja sam ga zvao i prije, stalno smo bili u kontaktu. Čestitao bih svim igračima, posebno Kramariću i Modriću. No, nešto je možda promaklo. Krucijalan u kontroli igre bio je Milan Badelj. Jako nam je nedostajao protiv Finske”, zaključio je Čačić.