Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

andre schurrle

Bivši svjetski fudbalski prvak “uživa” u ranoj penziji

surle

Karijeru je završio 2020. godine sa samo 29 godina

Bivši njemački reprezentativac Andre Schurrle objavio je Instagramu fotografije na kojima se gol do pasa i u kratkim pantalonama po nemogućem vremenu penje po planini. Schurrle, koji je bio i prvak Engleske s Chelseajem, napisao je da je bilo -19 stepeni i da je vjetar na trenutke puhao i do 100 kilometara na sat, ali da je ponosan što je sve izdržao.

“Ovo je bio najteži mentalni i fizički poduhvat u mojem životu. Pred kraj nisam više uopće osjećao tijelo i morao sam duboko u sebi pronaći nešto da nastavim dalje. Nikad ovo neću zaboraviti i naučio sam da su tijelo i um jači nego što sam mislio”, napisao je Schurrle.

Karijeru je završio 2020. godine sa samo 29 godina. Nije imao problema s povredama, nego je rekao da ne želi više proživljavati usamljenost i ogromnu kompeticiju koje su sastavni dio profesionalnog nogometa.

U karijeri je igrao za Mainz, Bayer Leverkusen, Chelsea, Wolfsburg i Borussiju, a za njemačku reprezentaciju odigrao je 57 utakmica i zabio 22 gola. Na Svjetskom prvenstvu 2014. asistirao je Mariju Gotzeu za pobjedu u finalu protiv Argentine.