Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tino sven sušić

Bivši Zmaj pred transferom u Hajduk

tino-sven-susic-venlo-1

Spominjali su se Heerenveen i Groningen, italijanska Brescia i neki turski klubovi, no Sušić za sada još nije promijenio sredinu

Kako pišu zegrebačke Sportske novosti, povratak bivšeg reprezentativca BiH Tina Svena Sušića u redove splitskog Hajduka je veoma moguća opcija do kraja prelaznog roka koji se završava danas. U prilog tome ide i činjenica da je Sušić zvanično raskinuo ugovor sa holandskim Venlom.

Sušić, koji može pokriti gotovo sve pozicije u vezi, s Poljuda je otišao u ljeto 2016. godine u Genk za dva miliona eura.

Nakon toga je bio na posudbi u Maccabiju iz Tel Aviva, odakle se vratio u Belgiju, te potom iz Genka otišao u Royal Antwerpen. Od prošlog ljeta bio je član holandskog prvoligaša Venla, a posljednjih se dana pisalo da je pred transferom.

Spominjali su se Heerenveen i Groningen, italijanska Brescia i neki turski klubovi, no Sušić za sada još nije promijenio sredinu i prema dostupnim informacijama u pregovorima je s Hajdukom.

Sušić je svojevremeno u Hajduku bio proglašen najboljim igračem, a dao je brojne važne golove ta ekipu s Poljuda. Ukupno je za Hajduk odigrao 134 utakmice, zabio 27 golova i upisao 23 asistencije. Prošle je sezone za Venlo nastupio 28 puta i zabio pet golova, uz tri asistencije.