Blatter nakon reizbora: Nisam savršen!

65th FIFA Congress in Zurich
epa04774616 FIFA President Joseph S. Blatter (R) reacts after his election as President greeted by UEFA President Michel Platini (L) at the Hallenstadion in Zurich, Switzerland, 29 May 2015. Sepp Blatter wins a fifth term as President of FIFA after his sole rival, Jordan's Prince Ali bin al-Hussein, concedes. EPA/WALTER BIERI

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije Sepp Blatter kazao je, nakon reizbora za  čelnog čovjeka FIFA-e, da će povratiti ugled toj organizaciji.

FIFA-u potresa korupcijski skandal, nako što je u srijedu uhapšeno nekoliko visokorangiranih čelnika te organizacije zbog sumnje da su primali mito tokom 24-godišnjeg perioda.

S druge strane švicarske vlasti uporedo vode istragu o okolnostima na koji način su dodijeljena svjetska prvenstva Rusiji 2018. godine i Kataru 2022. godine.

Međutim Blatter, koji je danas porazio u predsjedničkoj utrci jordanskog princa Ali bin al-Husseina, kazao je “da nije savršen”, ističići da može FIFA-i vratiti narušeni ugled.

Također, 79-godišnji Švicarac pohvalio je svog suparnika.

– Želim da pohvalim i izrazim poštovanje prema princu Aliju zbog toga što je bio suparnik, izazivač i koji je postigao veoma dobar rezultat – kazao je Blatter u svom pobjedničkom govoru.

On je zahvalio članovima FIFA-e što su ga ponovo izabrali za naredne četiri godine.

– Nisam savršen, niko nije, ali ćemo zajedno uraditi dobar posao i hvala vam na povjerenju – zaključio je Blatter.