Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bolić o golu na Old Traffordu: Prošlo je 20 godina, ali se to ne zaboravlja

elvirbolic

Nakon Elvira Baljića, njegov imenanjak i nekada saigrač u reprezentaciji i Fenerbahceu Elvir Bolić, koji je također tokom karijere nosio dres i Galatasaraya i Fenerbahcea, najavio je sutrašnji najveći turski derbi.
Bolić je kazao da u derbijima pravila ne postoje, kao i da je Fenerbahce ovog puta blagi favorit.

“Publika može bitno utjecati na ishod derbija. Oni mogu biti 12. igrač i s te strane u prednosti je Fenerbahce koji je domaćin i koji će imati bolju podršku. Nadam se da će biti prava borba i da će biti golova“, rekao je bivši bh. reprezentativac.

Bolić je nedavno uprkos činjenici da je kopačke okačio o klin još prije deceniju bio u centru pažnje turske sportske javnosti. Mediji u ovoj zemlji, kao i kod nas prisjetili su se čuvenog Bolićevog pogotka za trijumf Fenerbahcea nad Manchester Unitedom na Old Traffordu.

“Prošlo je 20 godina, ali ta noć nije zaboravljena što me istinski čini sretnim. Naravno, ponosan sam na sve te lijepe trenutke“, dodao je.

Bolić je kazao i da je Robin Van Persie trenutno najopasniji fudbaler Fenerbahcea, kazavši i da je užitak gledati ga, odnosno da upravo on s obzirom na formu u posljednje vrijeme može odlučiti najveći turski derbi.