Bonucci: Dani Alves je kao vanzemaljac

dani alves

Leonardo Bonucci, fudbaler Juventusa iskazao je poštovanje prema saigraču Daniju Alvesu i njegovoj sposobnosti brzog prilagođavanja, nazvavši Brazilca “vanzemaljcem“, javlja Anadolu Agency (AA).

Alves posljednjih nekoliko sedmica briljira u dresu “stare dame“, a posebno je bio impresivan njegov nastup u dvije polufinalne utakmice Lige šampiona protiv Monaca.

U tim ogledima brazilski fudbaler upisao je tri asistencije i postigao jedan gol, te je najzaslužniji za dvije sigurne pobjede Juventusa, prvo sa 2:0 u Monacu, a zatim i sa 2:1 u Torinu.

“Dani Alves je ‘vanzemaljac’. Samo veliki igrači i ozbiljni profesionalci mogu promijeniti svoj stil igre i prilagoditi se našoj filozofiji, kao što je to on učinio. On je sa sobom u Juventus donio iskustvo i entuzijazam. Trebalo mu je neko vrijeme da shvati italijanski fudbal i Juventusov stil, ali sada je dostigao nadrealan nivo“, rekao je Bonucci za italijanske medije.

Juventus će u finalu Lige šampiona 3. juna na stadionu Millennium u Cardiffu igrati protiv Real Madrida.

Nakon čak osam sezona provedenih u Barceloni 34-godišnji bočni defanzivac odlučio je preći u Juventus. Ove sezone u crno-bijelom dresu odigrao je 29 takmičarskih utakmica i postigao pet golova. Prije “Barce“ igrao je za brazilsku Bahiju i špansku Sevillu. U dresu reprezentacije Brazila odigrao je 100 utakmica uz sedam pogodaka.