Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bonucci prošao ljekarski pregled, čeka se potpis za Juventus

bonucci

Leonardo Bonucci (31), defanzivac Milana, prošao je ljekarski pregled u Torinu i očekuje se da tokom dana zvanično bude potvrđen njegov senzacionalni povratak u Juventus, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski mediji navode da je Bonucci poslijepodne uspješno prošao pregled i da bi uskoro trebao potpisati ugovor sa “starom damom”, čiji je dres nosio sedam sezona prije nego što je prošlog ljeta prešao u Milan.

Reprezentativac Italije trebao bi potpisati trogodišnji ugovor s Juventusom prema kojem će zarađivati 5,5 miliona eura godišnje, što je za dva miliona manje nego što je imao u Milanu.

Bonucci će u Torinu doći u klupskoj razmjeni Juventusa i Milana u kojoj će u suprtnom pravcu otići Mattia Caldara, koji će, također, danas imati ljekarski pregled samo u klubu sa San Sira.

Bonucci je karijeru počeo u Viterbeseu, a prije dolaska u Juventus 2010. godine igrao je u dva navrata za Inter i Treviso, te za Pisu, Genovu i Bari. U dresu reprezentacije Italije upisao je 80 nastupa uz šest pogodaka.