Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Borac dočekuje Zrinjski u derbiju kola, GOŠK traži izlazak iz krize, Široki Brijeg gostuje u Ugljeviku

zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski/ Arhiva

Prije dva kola, Borac i Zrinjski su se susreli u Mostaru, gdje su gosti slavili pobjedu, a junak utakmice bio je mladi dvadesetogodišnji David Vuković

Danas se nastavlja 24. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine s tri utakmice u tri različita termina. Prva utakmica zakazana je u Ugljeviku od 13:30 sati, gdje će Zvijezda 09 dočekati ekipu Širokog Brijega.

Domaći fudbaleri su u prošlom kolu poraženi od lidera tabele, ekipe Borca, rezultatom 3:1, te se trenutno nalaze na posljednjem mjestu koje vodi u niži rang. Široki Brijeg je također doživio poraz u prošlom kolu od Posušja rezultatom 1:0, ali ih očekuje važnija utakmica naredne sedmice, polufinale Kupa BiH protiv Borca.

Druga utakmica danas igra se od 16 sati, gdje će Borac na svom stadionu dočekati drugoplasirani Zrinjski. Borac je u prošlom kolu upisao novu pobjedu protiv Zvijezde 09, dok je aktuelni prvak BiH, Zrinjski, slavio protiv Željezničara rezultatom 2:0. Prije dva kola, Borac i Zrinjski su se susreli u Mostaru, gdje su gosti slavili pobjedu, a junak utakmice bio je mladi dvadesetogodišnji David Vuković.

Kolo se zatvara u Gabeli, gdje će GOŠK Gabela od 20:45 sati dočekati ekipu Posušja. GOŠK je u posljednje četiri utakmice ostao bez pobjede, što ih stavlja u krizu rezultata, dok su gosti u prošlom kolu slavili veliku pobjedu na Mokrom Docu protiv Širokog Brijega rezultatom 1:0.

Zvijezda 09 – Široki Brijeg 13:30

Borac – Zrinjski 16:00

GOŠK – Posušje 20:45