Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Borac golom u 94. minuti savladao Željezničar

FOTO: Nikola Kulaga/Željezničar/Facebook

Muftić je slabo reagovao, a Jokić iskoristio poklon i zatresao mrežu, iako su gosti reklamirali prekršaj nad golmanom

Fudbaleri Borca pobijedili su danas u Banjoj Luci ekipu Željezničara sa 3:2, u derbi susretu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaći su imali dva gola prednosti ali je Željezničar uspio golovima Krpića izjednačiti. No, Borac je u sudijskoj nadoknadi ipak uspio postići još jedan gol i izboriti pobjedu kojom se učvrstio na liderskoj poziciji.

Domaći su krenuli napadački od početka utakmice i već u drugoj minuti propustili veliku priliku preko Jurilja koji je promašio gol sa nekoliko metara. Ipak, u 6. minuti Borac je poveo. Blagajić je ubacio u peterac a na suprotnoj strani najbolje se snašao Kvržić i pogodio za 1:0.

Na drugi pogodak čekalo se do 26. minute kada domaći pogađaju preko Lukića koji je iskoristio centaršut Čavića.

Tek nakon drugog primljenog gola Željezničar je zaigrao nešto organizovanije, a već u 30. minuti uspio je doći do pogotka. Galić je centrirao u šesnaesterac a Krpić glavom poslao loptu u gol.

Do kraja poluvremena Borac je mogao do još jednog gola preko Čavića čiji je udarac odbranio golman gostiju Muftić, a i Željezničar je imao šansu preko Drlje koji je pogodio stativu.

U drugo poluvremene Željezničar je krenuo nešto konkretnije, a do izjednačujućeg pogotka došao je u 68. minuti. Golman Borca Mijatović je pokušao da izbije loptu koja je pogodila Krpića i završila u golu.

Kada se činilo da će meč biti završen bez pobjednika domaći su u 4. minuti sudijske nadoknade postigli pobjedonosni pogodak. Muftiću je nakon jednog centaršuta ispala lopta u peterac pravo na nogu Jokića koji je iskoristio poklon i zatresao mrežu. Iako su gosti tražili prekršaj nad golmanom sudija je pokazao na centar.

Nakon 14 kola Borac je vodeći sa 33 boda, dok je Željezničar ostao na sedmom mjestu sa 18 bodova.