Premijer liga BiH

Borac golovima Vranješa pobijedio Široki i preuzeo vrh tabele

vranjes

Borac pobijedio golom Vranješa u posljednjim minutama

U jednom od derbija 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je rezultatom 2:1 slavio protiv Širokog Brijega.

Utakmicu bolje otvara domaći tim, ali udarci Ziljkića i Vojnovića direktno odlaze u ruke Miškića.

Igrao se 27. minut kada smo vidjeli veliku priliku za Borac. Ziljkić je lob pasom sjajno proigrao Subića, a lijevi bek domaćih traljavo šutira preko gola, iz mat pozicije.

Samo dvije minute kasnije, sporna situacija i penal za domaće. Prilikom šuta Vojnović je pao, a sudija Mulahasanović pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Stojan Vranješ. Do odlaska na odmor više nije bilo uzbuđenja, pa je Borac otišao u svlačionicu sa prednošću.

Kako je krenuo Borac u prvom dijelu, tako je i Široki u nastavku. Veliku šansu imao je Jurilj na otvaranju, ali nije uspio uputiti šut iz peterca, prilikom čega se iskazao raspoloženi Uzelac.

Uslijedile su minute bolje igre domaćih i tri prilike. Ispromašivali su se Subić, Ćorić i Vranješ, čiji udarac u 70. minuti nevjerovatno brani Vranješ, kada su mnogi vidjeli loptu u golu.

Kazna je stigla u 74. minuti. Fantastičnu akciju iz kornera odigrali su domaći. Grgić iz ugla šalje povratnu loptu, a asistencija ide na drugu stativu gdje je sam bio Stipe Jurić i gurnuo je loptu u praznu mrežu.

Do kraja utakmice domaći su krenuli na sve ili ništa, redale su se velike prilike, pa je tako u 83. minuti Vranješ glavom šutirao tik pored stative, a u narednom napadu Ziljkić pogađa prečku.

Takva igra donijela je i rezultat u 87. minuti. Dino Ćorić sjajno prolazi po desnoj strani i ubacuje i više nego upotrebljiv centaršut, a Vranješ glavom postiže 10. gol u sezoni. Ovim golom Borac je došao do pobjede, i tako preuzeo prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH od Sarajeva.

Borac – Široki Brijeg 2:1 (Vranješ penal 30′, 87′ / S. Jurić 74′).

Stadion: Gradski stadion Banjaluka. Gledalaca: /. Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo). Žuti kartoni: Uzelac, Dujaković, Ćorić (Borac), Stanić, Grgić (Široki Brijeg)

BORAC: Pavlović, Uzelac, Ćosić, Dujaković, Subić, Vojinović, Brtan, Ćorić, Ziljkić, Vranješ, Mehanović.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Obšivač, Musa, Medić, Mašić, Stanić, Vukoja, Jurilj, Šabić, Ikić, Zachara.