Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banjalučki premijerligaš

Borac nakon pobjede protiv Željezničara predstavio dva pojačanja

300709079_5581360271929934_2316613832790432732_n (1)

Borac je jučer u okviru šestog kola Premijer lige BiH pobjedio Željezničar, a danas se predstavio dva pojačanja i to Nikolu Ninkovića i Alena Jurilja.

Klub iz Banja Luke nije na najbolji način otvorio sezonu, ispali iz iz Evrope već na prvoj stepenici od ekipe sa Farskih ostrva, zatim remi sa Slogom, poraz od Sarajeva. Bilo je dosta problema, ali sada Borac podiže formu i igra sve bolje i bolje.

Nikola Niković je počeo karijeru u Partizanu, nakon čega odlazi u Italiju u ekipu Verone, zatim Genove, Empolia, Acolia, Brescia i na kraju se vraća u Srbiju u ekipu Proletera gdje je igrao prethodnu sezonu.

Drugo pojačanje je dobro poznato ime u Premijer ligi BiH a to je Alen Jurilj koji je karijeru započeo u Dinamu iz Zagreba, nastupao je i za Zagreb, Kustosiju, i zatim dvije sezone za Široki Brijeg odakle je otišao u Domžale.

“Možemo biti zadovoljni što smo uspjeli dovesti Nikolu i Alena u naše redove, od kojih očekujem da dodatno pojačaju, prije svega, napadačku liniju našeg tima. Riječ je o veoma kvalitetnim igračima koji mogu napraviti razliku na terenu, a shodno tome i donijeti dodatnu snagu našem timu. Vjerujem da će se lako uklopiti u tim i da će vrlo brzo pokazati šta znaju na terenu”, kazao je Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Nikola Ninković, po velikoj želji Nenada Lalatovića, bio je na meti FK Borac od početka priprema za novu sezonu.

“Dugo smo pregovarali sa Nikolom i sada su kockice dogovorene. Nenad Lalatović nije krio želju da ga vidi u našim redovima s obzirom da bi bio veliko pojačanje za naš klub. Na kraju smo uspjeli dogovoriti sve detalje, a sada je na Ninkoviću da uđe u pravu formu i opravda povjerenje stručnog štaba i svih u klubu” , kaže Zeljković.