Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rudar ide dalje

Borac ni s dva igrača više nije mogao pobijediti drugoligaša, ispali su iz Kupa BiH

Rudar-Prijedor-Borac

Banjalučki Borac ispao je iz Kupa BiH nakon što je poslije penala bolja bila ekipa prijedorskog Rudara

Pobjednik prvog susreta osmine finala Kupa BiH odlučen je tek nakon izvođenja jedanaesteraca, s obzirom je rezultat meča između Rudar Prijedora i Borca nakon regularnih 90 minuta glasio 1:1.

Prijedorčani su na svom stadionu došli do prednosti u 13. minuti, s ruba šesnaesterca je šutirao Demonjić i pogodio donji kut gola Banjalučana.

Nakon toga gosti su stvorili nekoliko prilika, da bi uspjeli izjednačiti u 43. minuti. Ubacio je Ninković, na pravom mjestu se našao Piščević i glavom pogodio za 1:1. S tim rezultatom je zaključeno poluvrijeme.

U drugom dijelu meča u centru pažnje je bio sudija Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške. Drugi žuti je domaćem fudbaleru Sajaku dodijelio u 70. minuti, a zatim je put svlačionice pokazao još jednom fudbaleru Rudara, strijelcu Demonjiću.

Ipak, čak ni sa dva igrača više Borac nije uspio povesti tako da je ostalo 1:1 i ekipe su pristupile izvođenju jedanaesteraca.

Na kraju su Prijedorčani prošli u četvrtfinale zahvaljujući većoj preciznosti i jačim živcima prilikom pucanja penala – 5:4.