Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obavljen žrijeb

Borac nije imao sreće, u prvom pretkolu Lige prvaka igrat će protiv prvaka Rumunije

Proslava titule prvaka BiH nogometasa Borca
23.05.2021., Gradski stadion, Banja Luka (BiH) – Nogometni klub Borac pobijedio je Tuzla City rezultatom 2:0 i postao novi prvak BiH, kolo prije kraja nogometne Premijer lige BiH. Pobjedu vrijednu titule su golovima donijeli kapetan Stojan Vranjes i grcki napadac Panajotis Moraitis, a u oba slucaja je asistent bio sjajni Almedin Ziljkic. Borac je pobijedio pred svojim navijacima kojih je, prema sluzbenim podacima bilo oko 3.000, a koji su se na tribinu vratili nakon vise od godinu dana, a zbog krize izazvane pandemijom virusa korona. Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje navijaca Borca zajedno s igracima najpoznatijeg banjaluckog nogometnog kluba. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Rumunski prvak je definitivno bio nejteži mogući protivnik za Borac

Fudbaleri Borca saznali su protivnika u prvom pretkolu Lige prvaka. Na startu kvalifikacija elitnog evropskog klupskog takmičenja prvak BiH igrat će protiv Cluja.

Prvi susret na rasporedu je 6. ili 7. jula u Rumuniji, a uzvratni sedam dana kasnije u Banjoj Luci.

Među potencijalnim protivnicima izabranika Marka Maksimovića bili su Cluj (Rumunija), Shkendija (Makedonija), Alashkert (Armenija) i Budućnost (Crna Gora), ali je kuglice na kraju odlučile da će im rival biti rumunski prvak.

Zbog slabog koeficijenta Banjalučani u današnjem žrijebu nisu imali ulogu nositelja, što ih je definitivno stavilo u podređen položaj.

Rumunski prvak je definitivno bio nejteži mogući protivnik za bh. prvaka.

Pobjednik će se plasirati u drugo pretkolo Lige prvaka, dok će poražena ekipa nastaviti takmičenje u novoformiranoj Konferencijkoj ligi, trećem po jačini UEFA-inom takmičenju.

U Konferencijskoj ligi nastupit će ostala tri predstavnika BiH u evropskim takmičenjima – Sarajevo, Velež i Široki Brijeg, a žrijebanje prvog pretkola bit će obavljeno danas u 13.30 sati.