Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Borac protutnjao Otokom, Lukić i Zakarić napunili mrežu Vukova

120109554_177297407262608_5104101088028576013_n (1)

Već na startu drugog poluvremena Lukić je udvostručio prednost Banjalučana

Borac je ostvario visoku pobjedu na Otoci protiv Olimpika i tako se približio lideru Sarajevu na dva boda zaostatka.

Nije djelovalo u uvodnim minutama da će utakmica biti ispunjena golovima, meč je čak bio prilično dosadnjikav u prvih pola sata.

No, sve se mijenja nakon 32. minute, nakon što Jovo Lukić glavom na ubačaj Ziljkića trese mreže domaćih. Ubrzo nakon toga Olimpik nije imao sreće, jer stativu je uzdrmao Milanović. Rezultatom 0:1 je zaključeno prvo poluvrijeme, da bi prava uzbuđenja nastupila nakon odmora.

Već na startu drugog poluvremena Lukić je udvostručio prednost Banjalučana. Prelijepa akcija, odlično je asistirao Zakarić, a mladi napadač Borca poentira atraktivno, petom.

Smanjio je Hasanović u 56. minuti, glavom pogađa nakon kornera, ali svega deset minuta kasnije Zakarić vraća dva gola prednosti gostima.

Isti igrač u 72. minuti je zaključio konačan rezultat pogotkom za 1:4 i za prvu gostujuću pobjedu Borca ove sezone.

Trener Borca Vlado Jagodić nije krio zadovoljstvo nakon ubjedljive pobjede njegove ekipe na Otoci (1:4).

“Apsolutno sam zadovoljan, zaista. Pogotovo što nismo znali da li ćemo moći napraviti to što smo zamislili ovdje, jer je bilo izuzetno ružno vrijeme na početku utakmice. Teren je takav kakav je, svi su već žalili… Ali, u svakom slučaju, mislim da je pobjeda zaslužena. Stvorili smo veliki broj prilika, treba dati četiri gola ovdje protiv Olimpika, treba to cijeniti. Veseli me da smo stvarali te šanse i da smo kontrolisali utakmicu. To što smo primili gol iz prekida ne bi nam se smjelo dešavati. Ne ljutim se ipak na igrače. Drago mi je i da smo tu barijeru gostujućeg terena iza sebe i ja se nadam da ćemo još dosta pobjeda u gostima ostvariti”, kazao je Jagodić te najavio sljedeći meč svoje ekipe, na gostovanju u Travniku, u Kupu BiH.

“Nama je jedan od ciljeva da idemo do kraja u Kupu. Imamo i u nedjelju vrlo bitno utakmicu, pred reprezentativnu pauzu, sa Veležom, gdje bi pobjedom ostali pri vrhu tabele. Ali, nećemo se čuvati, mislim da ćemo biti kompletni u Travniku”, zaključio je Jagodić.

Trener Olimpika Esad Selimović bio je razočaran nakon novog poraza njegove ekipe.

“Mislim da je Borac danas bio puno kvalitetniji i zasluženo pobijedio. Mi smo u krizi, treba sad naći način da izađemo iz te krize. U srijedu nam dolazi utakmica, pa u subotu… Tako brzo dolaze te utakmice, ni sam ne znam kako da dođem do nekog rješenja… Prikovani smo za dno, to je što je, borit ćemo se”, kazao je Selimović te najavio gostovanje u Prijedoru i utakmicu u šesnaestini finala Kupa BiH.

“Morat ćemo da malo izmiksamo ekipu i da sačuvamo igrače za subotu, kada igramo važnu utakmicu u kojoj trebamo osvojiti bodove”.

Olimpik je upisao novi poraz i tako ostaje zakovan za dno tabele s velikim zaostatkom u odnosu na ostale ekipe.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore