premijer liga bih

Borac se trijumfom nad Slobodom vratio na lidersku poziciju

borac (1)

Posljednju priliku u prvom poluvremenu je imao Borac, a udarac Vladana Danilovića je zaustavio dobro postavljeni Golubović

Borac je večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, u oviru 2. kola Premijer lige BiH, ugostio tuzlansku Slobodu, i slavio sa sigurnih 2:0.

Od samog početka smo gledali prilično kvalitetnu fudbalsku predstavu, a bolje je utakmicu otvorio domaći tim, koji je vršio pritisak na gol gostiju, ali do gola nisu uspjeli doći u prvom dijelu.

Prijetili su Adnanu Goluboviću najviše Stojan Vranješ i Goran Zakarić, ali golman Tuzlaka je u nekoliko navrata odlično reagovao i spasio svoj gol.

Sloboda se nakon uvodnih dvadesetak minuta oslobodila pritiska i bila opasniji rival na terenu. Abid Mujagić je imao dvije dobre prilike, ali je oba puta bio neprecizan.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu je imao Borac, a udarac Vladana Danilovića je zaustavio dobro postavljeni Golubović.

Domaći u drugom dijelu kreće odlučnije, a to im se isplatilo u 59. minuti. Iskosa JE šutirao Almedin Ziljkić, loptu je odbio Golubović, a na nju je natrčao Jovo Lukić i poslao je u mrežu za 1:0. Bio je to prvijenac Lukića u dresu Borca u koji je stigao ovog ljeta iz Krupe.

Nakon toga je uslijedio veliki broj izmjena u oba tima koji je malo spustio ritam utakmice.

Borac je u 82. minuti završio posao oko tri boda. Po lijevoj strani prošao je Ćosić, centrirao, a loptu je nespretno u mrežu Slobodinog gola smjestio Adnan Mujkić za konačnih 2:0 na semaforu.

Borac se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto na tabeli, pošto ima bolju gol razliku od Željezničara, a Sloboda je ostala na jednom osvojenom bodu. Pogledajte i tabelu…

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore