Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kup bih

Borac slavio na Pecari i plasirao se u polufinale

nk-siroki-brijeg-fk-borac-kup (1)

Trener Borca Marko Maksimović kazao je kako je veoma zadovoljan ostvarenom pobjedom s obzirom na probleme koje je imao uoči utakmice

Banjalučki Borac je u susretu četvrtfinala Kupa BiH na Pecari savladao Široki Brijeg rezultatom 2:0 i plasirao se u polufinale tog takmičenja.

Strijelci za goste bili su Stojan Vranješ u 28. minuti i Almedin Ziljkić četiri minute kasnije. Domaći su najveću šansu propustili u 64. minuti kada Alen Jurilj nije iskoristio jedanaesterac.

Trener Borca Marko Maksimović kazao je kako je veoma zadovoljan ostvarenom pobjedom s obzirom na probleme koje je imao uoči utakmice.

– Mi u ovu utakmicu nismo ušli u dobrom trenutku zbog činjenice da imamo mnogo ozlijeđenih igrača. Pred sam polazak na put ozlijedilo se prvi golman Pavlović. Poslije utakmice s Veležom obavio sam razgovor s upravom i smatrao sam moralnim ponuditi svoje mjesto na raspolaganje. Uprava je vjerovala u mene i bez obzira na današnji rezultat nastavio bih sigurno raditi i zahvalio bih se što vjeruju u mene – kazao je Maksimović.

Trener Širokobriježana Toni Karačić kazao je kako svojim nogometašima ne zamjera ništa.

– Imamo veliki broj novih igrača i sigurno da nije lako sve to posložiti. Drugo poluvrijeme smo napravili neke rotacije i pokušali doći do gola kako bi se vratili u rezultatsku neizvjesnost. Imali smo jedanaesterac, promašili smo, a iza toga je već sve bilo gotovo. Nemam šta prigovoriti momcima. Bilo je očekivano da će biti oscilacija nakon velikog broja promjena u ekipi – istaknuo je Karačić.

Podsjećamo, Klis Buturović pollje nešto ranije eliminisao je Zvijezdu 09, dok je Tuzla City bio bolji od Željezničara. U toku je utakmica Sarajevo – Zrinjski nakon koje će biti poznati svi polufinalisti Kupa BiH.