Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Borac za četiri minuta riješio Tuzla City i poravnao se sa Željom

borac tuzla

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci na prvi gol se čekalo do 74. minute, kada je za domaće pogodio Vladan Danilović

Fudbaleri Borca slavili su u meču 8. kola Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja rezultatom 2:0. Već u 3. minuti sviran je penal za Tuzla City. Dujaković je oborio Crnkića u kaznenom prostoru, a sudija Mulahasnaović je pokazao na bijelu tačku. No, Pavlović je odlično odbranio udarac Ubiparipa. Ispostaviće se da je možda bio i ključni trenutak utakmice.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci na prvi gol se čekalo do 74. minute, kada je za domaće pogodio Vladan Danilović.

Vrlo brzo nakon toga, viđen i drugi, ispostavilo se za konačnih 2:0. Pogodio je četiri minuta kasnije Almedin Ziljkić.

Trener Borca Vlado Jagodić nakon meča je poručio kako je pobjeda ostvarena u 8. kolu izuzetno bitna za njegov tim, jer je prekinuta mini serija od dva vezana poraza, od Sarajeva i Rio Avea.

“Poslije ovoga moramo biti zadovoljni. Znali smo da je Tuzla City nezgodan protivnik. Imali smo izuzetno loše otvaranje, da nije Pavlović spasio ekipu, bilo bi teško vratiti se”, rekao je Jagodić i dodao:

“Pohvala za momke jer ih je većina igrala utakmicu prije četiri dana. Namjestilo nam se da napravimo još nešto iz kontra napada, ali je najbitnije da smo ostvarili cilj i pobjedu. Ipak, čestitke Tuzla Cityju, kolega Nalić ima dobar tim i vodit će bitnu ulogu u Top 6. Mi smo drugi, sasvim zasluženo, nakon poraza na Koševu gdje smo dobro igrali, kao i ispadanja od Rio Avea”.

“Utakmica je otišla tako kako jeste, da smo pogodili penal to bi promjenilo tok utakmice. Do 74. bilo je otvoreno, imali smo i mi izgledne prilike. A onda smo nesretno primili gol. Drugi gol smo primili kada smo izveli sve vezne igrače. Nismo pogodili iz penala i to je presudilo u korist Borca”, rekao je Zlatan Nalić, trener Tuzla Cityja.

Borac je stigao do pete pobjede u sezoni i zasjeo na drugu poziciju ispred Željezničara, koji ima isti broj bodova i utakmicu manje. Tuzla City je na četvrtoj poziciji s dva boda manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore