Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dinamo ispustio pobjedu

Borbeni Željo se vratio “iz mrtvih” nakon što je gubio 2:0, heroj plavih je Haračić

željo dinamo
Foto: Hazim Aljović/FENA

Željezničar je bio borben i pružio više, ali su gosti iz Bjelorusije na veoma lagan način došli do prednosti od 2:0

Fudbaleri Željezničara remizirali su s ekipom Dinama iz Minska rezultatom 2:2 su u susretu prvog pretkola Konferencijske lige odigranom na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu.

Željezničar je na početku ovog susreta igrao nešto otvorenije i vršio pritisak na odbranu gostujućeg tima. Dinamo ipak nije dozvoljavao “plavima” da kreiraju ozbiljnije prilike početkom meča i čekao je na svoje šanse iz kontranapada.

U prvih 20 minuta meča nije bilo ozbiljnijih prilika, a potom su gosti iz Minska kreirali svoj prvi ozbiljan napad na ovom meču. U 32. i 34. minute Željezničar je imao dvije najbolje prilike u prvom poluvremenu, međutim Mekić i Cocalić nisu bili precizni.

Pet minuta prije isteka prvog poluvremena Dinamo dolazi do vodstva nakon greške igrača Željezničara. Odličnu priliku za gostujući tim iskoristio je Bakhar.

Posljednju priliku u prvom poluvremu propustio je napadač “plavih” Krpić, koji glavom šutira pored gola.

Dinamo je do drugog gola došao već početkom drugog poluvremena, tačnije u 49. minutu kada je Morozov dosta slabim udarcem matirao golmana Mulalića.

Nakon drugog pogotka Dinamo je dosta usporio igru i koncentriao se na odbranu velike prednosti. Željezničar je uspio kreirati nekoliko dobrih prilika za promjenu rezultata, ali odbrana ekipe iz Minska bila je na visini zadatka.

U nastavku meča dvije odlične prilike za domaći sastav propustio je Amoah, ali napadi Željezničara urodili su plodom u 85. minutu, kada je nakon ubačaja Krpića prvi gol za “Želju” glavom postigao Haračić.

Ovaj gol dao je snagu domaćim igračima da nastave vršiti pritisak na odbranu Dinama, koja je svim silama nastojala sačuvati svoj gol. Ofanziva plavih još jednom se isplatila u samom finišu meča kada je svoj drugi gol na ovom meču postigao Haračić, koji se nakon udarca Drine najbolje snašao pred golom gostiju i postavio konačnih 2:2.

Revanš će biti odigran za sedam dana u azerbejdžanskom Bakuu, jer Dinamo zbog sankcija UEFA-e domaće susrete ne može igrati u Bjelorusiji.