Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enver Kulašin

Borčev junak: Ponijela me atmosfera, a onda sam se sjetio da sam na Grbavici

kulasin (1)

Nakon što je proslavio gol u zagrljaju saigrača, izvinjavao se prisutnima na Grbavici

Željezničar je u subotu bio nadomak iznenađenja i slavlja protiv aktuelnog prvaka BiH, ali mu je slavlje uskratio izdanak njegove škole fudbala Enver Kulašin.

Kulašin je u 88. minuti zatresao mrežu Plavih nakon kiksa Josipa Bendera, a potom je slavljem gola izazvao i poneki zvižduk sa tribina Grbavice.

Nakon što je proslavio gol u zagrljaju saigrača, izvinjavao se prisutnima na Grbavici.

“Uh, ponijela me atmosfera, savladale su me emocije, jer mi je ovo mi bio prvi nastup i prvi gol u Premijer ligi BiH. A onda sam se sjetio da sam na Grbavici, da igram protiv Želje, pa je uslijedilo izvinjenje”, rekao je nakon prospavane noći Kulašin za srpskainfo.com.

Prije postignutog gola imao je veliku priliku, ali je za djelić sekunde zakasnio na ubacivanje Gorana Zakarića.

“Da sam dva puta zatresao mrežu u Želji mi to nikada ne bi oprostili, a ovako mogu da se izvučem. Šalu na stranu, moglo je da bude još bolje i za mene i za tim, ali sam zadovoljan. Moje je da nastavim vrijedno da radim i da koristim svaku priliku koju dobijem od stručnog štaba, a uvjeren sam da će ekipa bilježiti dobre rezultate”, dodao je mladi krilni fudbaler.

Duele sa rumunskim Clujom u kvalifikacijama za Ligu prvaka odgledao je s klupe, a Banjalučanima u Evropi slijedi dvomeč sa Linfieldom.

“Svakako bi bilo lijepo zabilježiti i evropske minute, ali se o svemu pita šef Marko Maksimović. Vjerujem da ćemo, bez obzira na to ko će igrati, napraviti dobar rezultat i nadamo se prolasku u naredno kolo”, kazao je Kulašin.