Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fk sarajevo

Bordo brod se žestoko ljulja, sprema li se direktorica Alimanović na odlazak?!

alimanovic

Da stvar bude još lošija, Bordo klub je već ispao iz Kupa

Premijerliga sa Koševa nastavio je s posrtajima. Sarajevo je u 22. kolu stiglo do devetog poraza ove sezone i sada je ekipa koju vodi Mirza Varešanović bodovno bliža zoni ispadanja, nego pozicijama koje vode na evropsku scenu.

Od mogućih 12 bodova na nastavku sezone, Sarajevo osvojilo tek četiri.

Porazom od Veleža proteklog vikenda Bordo tim je ostao na 29 osvojenih bodova, što je 10 manje od Borca i Širokog, koji su na drugoj i trećoj poziciji, a samo sedam više od Tuzla Cityja koji je u zoni ispadanja.

Da stvar bude još lošija, Bordo klub je već ispao iz Kupa.

Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović, koju navijači smatraju jednom od najodgovornijih za loše rezultat ove sezone, prije dva mjeseca govorila je na temu izlaska odnosno mogućeg neizlaska ekipe na euroscenu.

Podsjećamo, Alimanović je tada na pitanje šta će se desiti ako Sarajevo ni ovaj put ne izbori Evropu i ko će snositi posljedice, odgovorila sljedeće:

“Da se pomaknemo prvo s mjesta. Doista ne znam odgovor na to pitanje, nas čeka ozbiljan izazov na proljeće, ali mi težimo ostavrenju tog cilja, dakle plasman u Evropu u ovoj sezoni”, kazala je

“Kako bi ja to postavila, ako se ne budu vidjeli ozbiljni pomaci u načinu rada, u zalaganju, rezultatima i načinu ponašanja na terenu, odgovornost trebamo snositi svi. Prva ja. Dakle, nije se cilj smao kvalifikovati, nego je cilj i ostvariti dobar rezultat u Evropi”, poručila je tada direktorica Sarajeva.

“Ako se ciljevi ne ostvare, onda, uprava napolje”, dodala je na kraju Alimanović.