Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pomozi.ba

Bordo velikani skupili više od 7.000 KM za liječenje bh. građana

skoro-muzurovic

U humanitarnoj aukciji učešće je uzelo i nekoliko poznatih imena iz svijeta sporta i politike

Fudbalski klub Sarajevo i Udruženje Pomozi.ba, zajedno su pokrenuli humanitarnu aukciju na kojoj se našlo čak 11 potpisanih dresova nekadašnjih igrača bordo kluba, koji su igrajući za tim sa Koševa ostavili neizbrisiv trag. Svi dresovi su prodani, a skupljeno je 7.360 KM, koje će biti uplaćene u Fond za liječenje oboljelih bh. građana.

Za najveći iznos prodat je potpisani dres FK Sarajevo sa brojem 10 – Alena Škore, koji je dostigao cijenu od 1.750 KM. Za dres Alena Škore najveću ponudu ostavio je Amer Mrkaljević, koji će dobiti i potpisanu loptu svih Bordo velikana što su učestvovali u ovoj humanitarnoj aukciji.

Učestvovala su proslavljena imena bh. fudbala, koja su nosila dres FK Sarajevo i to, po brojevima na dresovima, koji su i bili na aukciji: 1. Miloš Đurković, 2. Mirsad Fazlagić, 3. Fuad Muzurović, 4. Mehmed Janjoš, 5. Nijaz Ferhatović, 6. Fahrudin Prljača, 7. Senad Repuh, 8. Muhamed Džakmić, 9. Vahidin Musemić, 10. Alen Škoro i 11. Emir Obuća.

U humanitarnoj aukciji učešće je uzelo i nekoliko poznatih imena iz svijeta sporta i politike, pa je tako za dres Miloša Đurkovića licitirao nekadašnji golman bordo sastava Vladan Kovačević, dok se za dres Mehmeda Janjoša “borio” Amar Rahmanović. Njega je u toj borbi, ponudom od 1.000 KM, nadvisio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

U licitaciji za dres sadašnjeg trenera bordo tima Emira Obuće, učestvovao je i selektor nogometne selekcije BiH Ivaylo Petev, koji je sa Obućom dijelio svlačionicu u Bugarskoj. Na kraju je selektor uspio dati najveću ponudu za dres svog nekadašnjeg suigrača, koja je iznosila 1.250 KM.

Sav prikupljeni novac bit će uplaćen u Fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba❤️