Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bundesliga

Borussia demolirala Paderborn, Sancho postigao hat-trick

sancho2 (1)

Sancho je poslije gola podigao dres, ispod kojeg je nosio majicu sa natpisom “Pravda za Georgea Floyda”, Afroamerikanca koji je umro 25. maja poslije intervencije policije

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda pobijedili su večeras na gostujućem terenu Paderborn sa 6:1, u utakmici 29. kola Bundeslige.

Borussia je povela u 54. minutu golom Thorgana Hazarda, a tri minuta kasnije prednost je udvostručio Jadon Sancho. On je poslije gola podigao dres, ispod kojeg je nosio majicu sa natpisom: “Pravda za Georgea Floyda”, Afroamerikanca koji je umro 25. maja poslije intervencije policije. Sancho je zbog toga dobio žuti karton.

Jedini gol za Paderborn postigao je Uwe Hunemeier u 72. minutu, a dva minuta kasnije ponovo je strijelac bio Sancho. Četvrti gol za Dortmund postigao je Achraf Hakimi u 85. minutu, među strijelce se upisao i Marcel Schmelzer u 89. minutu, dok je konačan rezultat, svojim trećim golom na utakmici, postavio Sancho u prvom minutu nadoknade vremena.

Sancho je ove sezone u Bundesligi postigao 17 golova i ima 16 asistencija.

Borussija Dortmund je ostvarila 18. pobjedu i druga je na tabeli sa 60 bodova, sedam manje od prvoplasiranog Bayerna iz Municha.

Paderborn je pretrpio 18. poraz i sa 19 bodova zauzima posljednje, 18. mjesto na tabeli.