Ponuda za staru damu

Borussia Dortmund nudi 30 miliona eura za Mandžukića i Cana

mario-mandzukic-emre-can-juventus-composite_11bduk8eu3az5172f14q01y3td

Can je izostavljen iz Juventusovog tima za Ligu šampiona, ali je upisao pet nastupa u Seriji A. Za razliku od njega, Mandžukić nije odigrao niti minutu ove sezone

Prema navodima italijanskih medija, Borussia Dortmund je spremna ponuditi Juventusu 30 miliona eura za Marija Mandžukića i Emrea Cana.

Navodno, njemački velikan želi dovesti dva konkretna pojačanja već u januarskom prelaznom roku, kako bi se pokušali vratiti u borbu za naslov u Bundesligi. U toj namjeri, mogla bi im pomoći činjenica da njemački reprezentativac Can nije zadovoljan statusom u “staroj dami“, dok Mandžukić već mjesecima traži novi klub jer je potpuno izvan planova trenera Maurizija Sarrija.

Bivši reprezentativac Hrvatske povezivan je s prelaskom u Manchester United, ali su se sada pojavili izvještaji da ga Borussia Dortmund pokušava “oteti” i dovesti u Njemačku.

Can je izostavljen iz Juventusovog tima za Ligu šampiona, ali je upisao pet nastupa u Seriji A. Za razliku od njega, Mandžukić nije odigrao niti minutu ove sezone.