Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanac briljira u Sloveniji: Halilović vodi Radomlje ka Prvoj ligi

adel_halilovic

Adel Halilović, nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac BiH ove sezone briljira u dresu slovenskog drugoligaša Radomlja. U posljednjem kolu se ovaj stasiti defanzivac upisao i u listu strijelaca u pobjedi svog tima na gostovanju kod Rogaške.

– Napravili smo seriju od pet uzastopnih pobjeda. Drugi smo na tabeli, sada imamo isti broj bodova, kao i vodeća Mura. Nakon nešto lošijeg starta, uhvatili smo pravi ritam. Osim, toga najefikasnija smo ekipa u ligi. Naš cilj je povratak u Prvu ligu, gdje nam je objektivno i mjesto.

Adel je u ovaj klub stigao u ljetnom prijelaznom roku.

– Super sam se snašao. Izborio sam se za status prvotimca. Također, dobro i klubu ide. Napravio sam odličan izbor, što sam se odlučio da karijeru nastavim u Sloveniji.

Nije jedini Bosanac u klubu. S klupe ekipu vodi Nermin Bašić, mladi i ambiciozni trener iz BiH, a Halilovićev saigrač je i Anel Hajrić.

Radomlje čeka okršaj protiv Olimpije u okviru osmine finala Kupa Slovenije.

– Oni su trenutno lideri u Prvoj ligi. Ipak, igramo na našem terenu i trebamo biti optimisti. Znamo, da je Olimpija jedna ozbiljna ekipa. Uz Maribor najbolja u Sloveniji. Nama će ova utakmica itekako dobro doći da vidimo koji su naši krajnji dometi.

U narednom prvenstvenom kolu četa koju sa klupe vodi bivši trener Travnika, Metalleghea i Sloge iz Siminog Hana će tražiti nastavak pobjedničke serije.

– U goste nam stiže Nafta. Favoriti smo i vjerujem da ćemo ostvariti šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu i nastaviti pohod ka našem krajnjem cilju.

Adel se nalazi u dobroj formi. Zbog toga i ne čudi činjenica da se nada pozivu selektora U21 reprezentacije BiH Vinka Marinovića.

– Imam pravo nastupa za mladu reprezentaciju. U posljednje vrijeme se
nalazi u odličnoj formi. Volio bih nakon nastupa za mlađe reprezentativne selekcije dobiti poziv i za U-21 tim – istakao je Adel Halilović, koji uspješno može pokriti više pozicija u timu, a najbolje se snalazi na desnom boku.