Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

armin hodžić

Bosanac je hit u Mađarskoj i prva violina Orbanovog kluba

armin-hodzic-mol-vidi (1)

Dvije sezone prije nego što je stigao u Hrvatsku, Hodžić je igrao na posudbi u Željezničaru, kada je zabio ukupno 28 golova u 45 utakmica u prvenstvu

Armin Hodžić stigao je redove zagrebačkog Dinama u ljeto 2014. godine kao igrač koji je u skorijoj budućnosti trebao postati glavna napadačka opcija kluba s Maksimira.

U Dinamo je stigao iz Liverpoola kamo je iz Željezničara otišao još kao 17-godišnjak. Nikad se nije uspio probiti kroz sistem selektiranja igrača na Anfieldu pa je sreću, sada već kao 20-godišnjak, morao potražiti negdje drugdje, piše Index.hr.

Napad Dinama u to vrijeme predvodio je Angelo Henriquez, također nogometaš koji je u Dinamo stigao iz engleskog velikana – bila je riječ o Manchester Unitedu.

Dvije sezone prije nego što je stigao u Hrvatsku, Hodžić je igrao na posudbi u Željezničaru, kada je zabio ukupno 28 golova u 45 utakmica u prvenstvu. Za Dinamo nije bio toliko uspješan.

U prvoj sezoni upisao je samo devet nastupa u svim takmičenjima i zabio samo dva gola. Bio je u sjeni Henriqueza, Čopa i Soudanija, što i ne treba čuditi s obzirom na formu u kojoj su oni igrali.

Ipak, već sljedeće godine dobio je više šanse i popravio brojke. U sljedeće dvije sezone zabio je 29 golova u HNL-u i činilo se da je napokon spreman postati glavna Dinamova devetka.

No, do toga nije došlo i već u sljedećoj sezoni Hodžić je zabio samo šest golova, doduše i odigrao je samo 862 minute, a onda je u sljedećoj sezoni ostvario transfer u Mađarsku.

Kupio ga je ambiciozni mađarski prvoligaš MOL Vidi. Riječ je o klubu čiji je veliki navijač, ali i finansijer, mađarski premijer Viktor Orban. Orbanov klub platio ga je 2,4 miliona eura i tako postavio klupski rekord po visini ulaznog transfera.

Dominira

Kada je došao u Mađarsku, činilo se da Hodžić neće ispuniti očekivanja. U prvoj sezoni zabio je samo šest ligaških golova, ali s obzirom na to koliko je plaćen, dobio je priliku i u ovoj. I višestruko je opravdao novac koji je plaćen za njega.

U deset kola zabio je šest golova, i trenutno je prvi strijelac lige. Upisao je i dvije asistencije. A, od prve minute zaigrao je osam puta. Osim toga, dobro je igrao i za reprezentaciju BiH pa je protiv Finske također zabio gol.

Tek je prošlo deset kola, a Hodžić je već kandidat da na kraju završi kao najbolji strijelac lige.