Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanac na čelu Bradford Cityja: U Premiershipu karte za jednu funtu

edin_rahic-bradford

Bradford City trenutno je četvrti u engleskoj League One (3. liga), na poziciji koja vodi u doigravanje za Championship i samo tri boda manje od drugog mjesta koje znači direktan plasman u viši rang takmičenja.

Ne zvuči pretjerano glamurozno, no to nije smetalo Edinu Rahiću, Nijemcu bosanskohercegovačkih korijerna, koji je prošle godine s poslovnim partnerom kupio mali engleski klub.

San mu je, naravno, da njegovi Bantamsi jednog dana zaigraju u Premiershipu.

“Zaista želim to. I igračima i našim navijačima. Ako jednog dana zaista budemo u Premiershipu obećavam da će ulaznice koštati jednu funtu”, rekao je Rahić čiji Bradford već sad spada u klubove s najjeftinijim ulaznicama u Engleskoj.

Godišnja karta za Valley Parade stadion košta samo 149 funti, a njegov klub u prosjeku gleda oko 18.000 navijača.

“Samim ulaskom u Premiership dobili bismo oko 100 miliona funti samo od TV prava. U usporedbi s tim iznosom, ono što bismo zaradili od ulaznica su mrvice. Smatram, da od tolikog finansijskog kolača nešto možemo ostaviti i našim navijačima. Sramotno je koliko neki klubovi naplaćuju karte. Zato će naše ulaznice biti po funtu, a želim da imamo najbolju atmosferu u Engleskoj”, rekao je Rahić koji smatra da je velika većina igrača u Premiershipu preplaćena.

Stefan Rupp i Edin Rahić su vlasnici Bradford Cityja

Nije daleko Championship