Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Boxing Day sretan za Bilića, Chelsea nastavio niz pobjeda

chelsea

Manchester City tek je u posljednjih 20 slomio fenjeraša Hull i slavio na gostovanju 3:0.

Građani su imali dominaciju, stvarali prilike, jednom pogodili i okvir gola (De Bruyne), ali rezultat se nije mijenjao do 72. minute. Tada je Sterling izborio kazneni udarac, koji je sigurno realizirao Toure.

U 78. minuti pitanje pobjednika nakon lijepe akcije i asistencije Silve riješio je Iheanacho. Konačni rezultat autogolom je postavio Davies u posljednjim sekundama utakmice.

Bilićev West Ham stigao je do treće uzastopne pobjede u Premier ligi, na gostovanju kod Swanseaja slavili su 4:1.

“Bila je to možda najbolja naša partija ove sezone”, rekao je Slaven Bilić pa nastavio:

“Od prve do posljednje minute bili smo kompaktni, branili se kao tim. Kad smo imali loptu u nogama, uvijek smo imali ideju. Držali smo je i bili opasni. Mogu samo čestitati igračima.”

Chelsea je na Boxing Day stigao i do 12. pobjede u nizu u Premier ligi. U 18. kolu na Stamford Bridgeu su s 3:0 pobijedili Bournemouth.

Plavci su do tri boda stigli golovima Pedra u 24. i 93. te Hazarda u 49. minuti. Inače, Belgijac je zabio s bijele točke, a bio mu je to 50. gol u Premier ligi.

Manchester United je na Old Traffordu slavio 3:1 protiv Sunderlanda. Đavoli su do tri boda stigli na krilima Zlatana Ibrahimovića koji je u 39. minuti upisao prvu asistenciju u prvenstvu, a gol je zabio Blind.

Šveđanin je za 2:0 zabio u 82. minuti nakon asistencije Pogbe. Za 3:0 je pogodio Mhitaryan u 86. minuti. Borini je u sudačkoj nadoknadi tek ublažio poraz gostiju.