Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Boyd: Šimunović nije zaslužio Rodgersovo povjerenje

simunovic

U škotskom nogometu cijeni se borbenost i srčanost, igrači igraju s povredama i svako odstupanje gleda se drugačijim naočalama. Tako i bivši škotski reprezentativac Kris Boyd u kolumni u Scottish Sunu ističe koliko cijeni igračke kvalitete Joze Šimunovića, ali i traži od njega nastupe i kada nije na sto posto.

– Šimunović je ponovno povrijeđen, ali nije riječ o prošloj povredi koja mu je stvarala probleme. Brendan Rodgers treba igrače na koje se može osloniti u seriji teških utakmica, a Šimunović to trenutno nije. Očajnički je potreban Celticu u utakmicama protiv Bayerna i u Kazahstanu. Proučio sam njegovu historiju i vidio da je riječ o igraču koji se nije spreman izložiti ako nije sto posto spreman za nastup. On je igrač velikog talenta i potencijala i može napraviti sjajnu karijeru. Kada ga gledate i igrate protiv njega vrlo brzo shvatite da je riječ o igraču koji ima sve potrebne karakteristike, napisao je Boyd.

Tvrdi i da kod Šimunovića možda postoji strah od lošeg nastupa ukoliko nije potpuno spreman i tvrdi kako to Rodgers neće tolerirati.

– S njim nema problema kada igrate protiv Dundeeja ili Hiberniana, kada nije pod pritiskom. Zanima me je li spreman izložiti se nastupu u utakmicama gdje će biti na velikom ispitu. Nemojte me krivo shvatiti, ne kažem da glumi povrede, veći mi je upitnik je li u strahu da ne bude osramoćen protiv Bayerna ako nije na 100 posto spremnosti već na 90 posto. To nije dobro za Rodgersa. On je pokazao veliku vjeru u Šimunovića kada mu je dao novi ugovor, a prema mom mišljenju nije dobio nazad koliko je trebao. Rodgers bi mogao vrlo brzo izgubiti strpljenje, ističe Boyd.