Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gostuju Željezničaru

Božičić na Grbavici ne može računati ni na kapitena Fenana Salčinovića

celik pripreme333

Mi imamo svojih kadrovskih problema, ali koliko vidim ima ih i Željo, koji je bez sumnje favorit u ovom meču

Derbi susretom na Grbavici između starih rivala, sarajevskog Željezničara i zeničkog Čelika, zatvara se i 15. kolo BHT Premijer nogometne lige (meč počinje u 16.30 sati).

Zenički će tim danas biti oslabljen zbog neigranja tri važna igrača, jer, osim Marka Perišića i Vedrana Vrhovca, koji su suspendirani zbog kartona, zbog bolesti će izostati i kapiten Fenan Salčinović.

-Salčinović je tokom sedmice imao temperaturu pa, kako bismo ga sačuvali za narednu utakmicu, na domaćem terenu protiv Zvijezde 09, nećemo ga koristiti u ovom meču.

Mi imamo svojih kadrovskih problema, ali koliko vidim ima ih i Željo, koji je bez sumnje favorit u ovom meču- kaže trener Čelika Slaviša Božičić, koji dodaje kako ih problemi oko sastava niti slaba forma iz zadnjih mečeva neće obeshrabriti.

Čelik je u zadnja dva kola poražen s identičnih 0:2- u gostima kod Sarajeva te na Bilinom polju od Veleža, dok je u protekla četiri kola postigao samo dva gola, s kojima su na svom terenu savladali Široki Brijeg rezultatom 2:0.

-Čelik je veliki klub i mora ići na pobjedu, bez obzira na s kim i gdje igra. Mi, uprkos problemima, imamo određeni kvalitet koji ćemo pokušati prezentirati na Grbavici.

Da li će to biti dovoljno za uspjeh, vidjet ćemo, ali sigurno ćemo igrati otvoreno i na pobjedu- najavljuje Božičić, koji se nada kako će njegovi puleni iskoristiti naredne utakmice da se iskažu te sačuvaju svoj status u klubu i nakon planirane rekonstrukcije tima.

Čelik je u dosadašnjem toku osvojio 16 bodova te se nalazi na 9. mjestu, dok je Željo s 26 bodova i utakmicom manje treći na tablici.