Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zajedno na grbavici

Braća Ermin i Asim Zec: Od malena navijamo za Željezničar

ermin i asim zec

Obojica su karijere započeli u redovima bugojanske Iskre, no obzirom na razliku u godinama u Bugojnu nisu imali priliku igrati zajedno

Bosanskohercegovački fudbaler i bivši reprezentativac te zemlje Ermin Zec sredinom januara ove godine potpisao je za ekipu Željezničara, a tamo ga je dočekao njegov mlađi brat Asim Zec, koji na Grbavici igra od jula 2017. godine. Braća Zec su tako postala 15. par braće u dresu Željezničara.

Obojica su karijere započeli u redovima bugojanske Iskre, no obzirom na razliku u godinama u Bugojnu nisu imali priliku igrati zajedno. Nakon nastupa za turske klubove Genclerbirligi, Balikesirspor, Karabukspora, Gazisehir Gaziantep, te azerbejdžansku Qabalu, karijera je starijeg brata Ermina u 31. godini dovela u Željezničar, gdje njegov šest godina mlađi brat igra od jula 2017. godine.

Tako su se braća Zec našli u klubu za koji, kako sami kažu, navijaju još od malih nogu. Ako trener Amar Osim bude računao na njih na sutrašnjem gostovanju “plavih” kod Radnika u Bijeljini, biće to njihova prva utakmica u istom timu.

Asim Zec je u razgovoru s novinarom Anadolu Agecny (AA) kazao kako je Željezničar najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini, te da je i samim time velika privilegija igrati u redovima tog kluba.

“Sve što mogu kazati je o Željezničaru je pozitivno. Nismo imali priliku igrati zajedno. Sada imamo priliku da igramo profesionalno u istoj ekipi. Drago mi je da je to Željezničar, obojica od malena navijamo za Želju. Siguran sam da će mi Ermin pomoći kroz svoje savjete”, rekao je Asim.

Na pitanje kakva su očekivanja za nastavak sezone, Asim ističe kako svi mogu mnogo više.

“Potrudit ćemo se da popravimo utisak u drugom dijelu prvenstva i približimo gornjem dijelu tabele, odnosno da probamo izboriti Evropu”, rekao je Asim.

Ermin Zec je kazao kako je sretan što se nakon toliko godina vratio u domovinu.

“Nisam nikada igrao u Premijer ligi, prvi put sam tu, u najvećem klubu u državi i drago mi je da sam se vratio”, kazao je Ermin, a na pitanje kakav je osjećaj igrati zajedno s bratom u istom klubu, odgovorio je:

“Nismo ni sanjali da ćemo nekada igrati zajedno, ali eto sudbina je takva. Drago nam je zbog toga i vidjet ćemo šta ćemo uspjeti da učinimo zajedno. Stariji sam od njega i sigurno da ću mu puno pomoći u nastavku karijere. Ne samo njemu, nego svakom mladom igraču”.

Ermin i Asim Zec su ujedno 15. par braće koji su nastupali u Željezničara, sarajevskom klubu osnovanom davne 1921. godine. Osim braće Zec to su Fadil-Senad Žerić, Admir-Almir Rašćić, Enis-Damir Sadiković, Ferid-Hamzalija Salihović, Slavko-Marko Vrebac, Fahrudin-Mirsad Fazlagić, Enver-Mahmut Kapidžić, Mišo-Đuro Smajlović, Midhat-Fikret Mujkić, Rade-Zoran Paprica, Dragan-Zoran Samardžija, Rudolf-Karlo Kinčić, Herland-Herbert Gmaz i Ivan-Franjo Krajnc.