Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

El Mundo Deportivo

Braco će dati otkaz Kovaču, već mu je našao zamjenu!

salihamidzic kovac (1)

Bayern je, dakako, garant barem onih njemačkih, pa se Poch, koji je posljednjih godina bio u konkurenciji za trenera Reala i Manchester Uniteda

Hrvatski nogometni trener Niko Kovač preživio je brojne krize i šokove u samo devet mjeseci koliko je na klupi Bayerna i čini se da nakon trijumfa nad Borussijom Dortmund (5:0) šest kola prije kraja ide prema njemačkom naslovu.

No, bez obzira na to, neće dočekati drugu sezonu na klupi najvećeg njemačkog kluba.

Barem tako tvrdi katalonski list “El Mundo Deportivo”, koji otkriva i ko će ga zamijeniti – Mauricio Pochettino (47), hvaljeni trener koji je u deset godina trenerske karijere osvojio mnoge simpatije zbog napadačkog stila igre, ali s Espanyolom, Southamptonom i Tottenhamom nije uspio uzeti nijedan trofej.

Bayern je, dakako, garant barem onih njemačkih, pa se Poch, koji je posljednjih godina bio u konkurenciji za trenera Reala i Manchester Uniteda, nameće kao favorit za klupu bavarskog velikana.

Katalonski list ističe da je Pochettino favorit Bayernovog sportskog direktora Hasana Salihamidžića. A da ovaj želi upravo Tottenhamovog trenera, novinari iz Barcelone doznaju zahvaljujući tome što je Pochettino u tom gradu proveo 12 godina kao igrač i trener Espanyola, kluba čija je legenda.