Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sukob mišljenja

Braco i Kovač sinoć nisu gledali istu utakmicu?!

braco kovac

Budući da je nositelj, Bayern u osmini finala Lige prvaka može izvući velikane poput Manchester Uniteda, Liverpoola i Atletico Madrida, koji nisu nositelji

Minhenski Bayern je u srijedu navečer u Amsterdamu remizirao s Ajaxom u posljednjem kolu grupe E Lige prvaka (3:3).

Njemački klub se i uprkos remiju u osminu finala plasirao kao pobjednik grupe s 14 bodova, a Halanđani su s dva boda manje završili drugi.

Pita li se Hasana Salihamidžića, Bayernova izvedba protiv Ajaxa bila je ispodprosječna.

“Nismo dobro igrali. Jedina pozitivna stvar jest što smo sačuvali prvu poziciju”, poručio je Bayernov sportski direktor.

Ajax je gubio do 61. minute, a zatim je preokretom vodio s 2:1 do 87. minute. Bayern je golovima Roberta Lewandowskog i Kingsleyja Comana bio nadomak pobjede, ali Ajaxu je konačnih 3:3 u 95. minuti donio gol Nicolasa Tagliafica.

“Neprestano smo bili pod pritiskom. Bili smo bez daha. U nekoliko sam navrata osjetio blagu srčanu aritmiju”, kritičan je bio Hasan Salihamidžić.

Trener Niko Kovač je, pak, utakmicu doživio i vidio drugačijim očima.

“Gledali smo senzacionalnu utakmicu ekipa koje su igrale na visokom nivou. Gledateljima se isplatilo što su došli na utakmicu”, izjavio je Bayernov trener čiji je zaključak suprotan mišljenju sportskog direktora.

Budući da je nositelj, Bayern u osmini finala Lige prvaka može izvući velikane poput Manchester Uniteda, Liverpoola i Atletico Madrida, koji nisu nositelji.

Hasan Salihamidžić i Niko Kovač složni su barem prema pitanju žrijeba.

“Okružuju nas zvučni klubovi, ali pred nama su dvije utakmice u kojima je naš cilj isključivo prolazak dalje”, istaknuo je Salihamidžić, dok je Kovač nadodao kako je jedina prednost što se uzvratna utakmica igra u Minhenu.

Stara mušterija

Idućeg vikenda Bavarce čeka dvoboj protiv slabašnog Hannovera. Prilika je to da uvežu treću pobjedu u nizu i zadrže priključak za vodećom Borussijom koja je prilično odmakla na tabeli.

Iako Bayern igra toplo-hladno ove sezone, protiv Hannovera kladionice nemaju dilemu ko je favorit u tom duelu.

Hannover je stara mušterija Bavaraca. Teško i da na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko puta su ih u istoriji uspjeli pobijediti, pogotovo u novijoj. Ono što je zanimljivo jeste da je u zadnjih 18 međusobnih duela ova dva tima samo u dva navrata bilo manje od tri gola na utakmici. MOZZART na ishod pobjeda Bayerna i 3+ nudi KVOTU 1.48.

Bayern je protiv Hannovera u seriji od 12 uzastopnih pobjeda. Pogledajte kompletnu ponudu kladionice MOZZART za ovu utakmicu.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!