Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Braco i Kovač žučno razgovarali na treningu, ali ne na njemačkom (FOTO)

braco kovac2

Kamere uhvatile Kovača i sportskog direktora Salihamidžića u žestokoj raspravi; evo što je razlog

Nakon što je Bayern dobio u 3. kolu Bundeslige kod kuće Bayer Leverkusen s 3:1, kamere su uhvatile temperamentan razgovor hrvatskog trenera Nike Kovača i sportskog direktora Bavaraca, našeg Hasana Salihamidžića.

Uprkos tome što je Bayern jedini klub u Bundesligi koji ima maksimalni učinak nakon tri kola nervoza je sve veća. Razlog su naravno ozljede ključnih igrača.

Podsjetimo, na spomenutoj utakmici Bayerna i Bayera Karim Bellarabi teško je ozlijedio Rafinhu, pa Ulli Hoeness traži višemjesečnu kaznu za igrača kluba iz Leverkusena.

Na istoj utakmici ozlijedio se i Corentin Tolisso koji će zbog ozljede križnih ligamenata koljena izbivati s terena najmanje do kraja godine.

“Bole nas ozljede Rafinhe i Tolissa. Bundesliga je tek počela, a mi kao da igramo u divljini”, kazao je nezadovoljni Niko Kovač kojeg u srijedu čeka dvoboj s Benficom u Ligi prvaka.

Da je Kovač jako nervozan vidjelo se na nedjeljnom treningu Bayerna kada je nekih 15-ak minuta vodio energičan razgovor sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem. Uhvatile su ih kamere kako razgovaraju na “domaćem” jeziku, a u jednom trenutku Salihamidžić kao da je smirivao vidno nervoznog Kovača mašući rukama, piše Bild.

Činilo se kao da Kovač govori Salihamidžiću “šta sada mogu, reci mi šta da radim?”, a tih 15-ak minuta savršeno su iskoristili fotoreporteri Bilda te su tako dobili priču.