Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Braco mijenja klupsku politiku Bayerna: Ubuduće više prostora za juniore

hasan salihamidzic

Hasan Salihamidžić najavljuje novi list u životu Bayerna. Klub će kako je rekao odsad više prostora posvećivati mladim igračima iz vlastitog pogona, a neki će biti priključeni već ovog ljeta. Kicker podsjeća da je to mač s dvije oštrice i stvar koja je uvijek riskantna za klubove poput Bayerna, ali podsjeća i na neke od igrača iz Bayernovog pogona koji su bili pun pogodak.

Također, neki od igrača u današnjem timu na zalasku su karijere i sigurno neće igrati još dugo. Luke Mai (18), Franck Evina (18) i Meritan Shabani (19) i golman Ron-Thorben Hoffmann (19) i Oliver Batista Meier (17), potpisali su profesionalne ugovore i očekuje se da ubuduće budu dio tima.

– Sve ćemo ih testirati. Lično sam oduševljen što imamo bazen kvalitetnih mladih igrača, rekao je Salihamidžić, a s njim se složio i Niko Kovač.

Bayern je u prošlosti imao na desetine pogrešnih poteza sa mladim igračima iz vlastitog kadra, pa je neke poput Hummelsa i Lahma morao kasnije kupovati iz drugih klubova. Jedan od onih koji nikad nisu dobili priliku je i Zvjezdan Misimović.