Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bradarac: Čelik je uvijek bio gradski klub, a ne privatno vlasništvo

Zeničani protiv gašenja NK Čelik

Nogometni klub Čelik krenuo je u sređivanja svog organizacijskog statusa u skladu sa zakonskim rješenjima i na prvoj sjednici u ovoj godini službeno je raspušten dosadašnji saziv Skupštine kluba, kojem je još prošle godine istekao mandat.

Na sjednici Skupštine odlučeno je da vršitelj dužnosti predsjednika tog tijela budu nekadašnji nogometaš Damir Bradarac, a njegov zamjenik sportski radnik Hasan Topalović. Imenovani će ove funkcije obavljati do izbora novog saziva Skupštine.

Čelik bi prema prijedlogu ubuduće trebao da djeluje kao “klub građana Zenice”. Klubom bi trebali da upravljaju svi građani Zenice preko svojih delegata iz svih mjesnih zajednica i Gradskog vijeća, i ubuduće bi članove Skupštine mijenjali drugi kandidati iz gradskih mjesnih zajednica.

– Građani i grad moraju da upravljaju svakim sportskim kolektivom, koji nije privatno vlasništvo. Znam da je NK Čelik uvijek bio gradski klub, i kada su preduzeća davala najviše novaca za klub bili smo gradski klub. Ko želi imati privatni klub neka ga osnuje – rekao je Damir Bradarac za Fenu.

– Kada implementiramo novu organizacijsku šemu tražit ćemo najdirektniju pomoć Gradskog vijeća i svih privrednika da pomognu svom klubu i budućim naraštajima – dodao je.

Obavezu da uradi novu organizaciju kluba imaju novoizabrani v.d. predsjednika i zamjenika, te koordinaciono tijelo čiji je osnovni zadatak da u narednih mjesec dana raspiše konkurs za izbor novih članova i zakaže sjednicu na kojoj će biti verifikovani novi članovi Skupštine kluba. Nakon toga bit će izabran novi predsjednik kluba sa članovima Upravnog odbora.