italijanski stručnjak

Brazil ne odustaje od Ancelottija: “Kazna nije problem”

Foto: Screenshot/ YouTube
Carlo Ancelotti

Italijanski trener ima ugovor s Kraljevskim klubom do 2024., s kaznom za raskid. Prema Rodriguesu, to ne bi trebalo spriječiti bilo kakav mogući dogovor s Brazilom jer, kako tvrdi, “kazna nije problem, problem je ugovor koji niko ne želi raskinuti”

Brazil i dalje želi Carla Ancelottija za svog novog selektora, a predsjednik Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Ednaldo Rodrigues rekao je da će iskoristiti prijateljske utakmice reprezentacije u Evropi za razgovor s trenerom Real Madrida. Rodrigues je rekao da će se također obratiti predsjedniku španskog kluba Florentinu Perezu.

Prvi izbor

Istaknuo je i da je Ancelotti njihov prvi izbor da zamijeni Titea, koji je napustio brazilsku ekipu nakon ispadanja u četvrtfinalu na Svjetskom prvenstvu u Kataru u novembru. Brazil će igrati protiv Gvineje u Španiji 17. juna i Senegala u Lisabonu u Portugalu 20. juna.

“On ostaje plan A i ovim putovanjem u Evropi možemo dobiti jasniju sliku. Putovanje će biti vrlo značajno za nas. Namjeravam razgovarati s Ancelottijem i predsjednikom Real Madrida. Tek nakon toga će se moći reći hoće li se to dogoditi ili ne”, rekao je Rodrigues u utorak na presici u sjedištu CBF-a u Rio de Janeiru.

Ancelotti tvrdi da želi ostati u Realu

Italijanski trener ima ugovor s Kraljevskim klubom do 2024., s kaznom za raskid. Prema Rodriguesu, to ne bi trebalo spriječiti bilo kakav mogući dogovor s Brazilom jer, kako tvrdi, “kazna nije problem, problem je ugovor koji niko ne želi raskinuti”. Ancelotti je u maju odbacio interes Brazila rekavši da će poštovati posljednju godinu svog ugovora s Real Madridom.

Brazilska reprezentacija bila je bez selektora otkad je napustila Svjetsko prvenstvo i izgubila je prvu ovogodišnju prijateljsku utakmicu, od Maroka 1:2 u martu. Reprezentaciju je vodio U-20 selektor Ramon Menezes, a on će biti na klupi Brazila i za prijateljske utakmice ovaj mjesec.